19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Šlehačkový beránek

Název Množství a jednotka
hladká mouka 280 g
cukr krupice 220 g
smetana ke šlehání 200 ml
vejce 4 ks
prášek do pečiva 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Celá vejce smícháme s cukrem a šlehačkou, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto nalijeme do pořádně vymazané a vysypané beránkové formy (nedáváme formu plnou, těsto naskočí) a upečeme při 170° asi hodinu. Upečeného beránka otevřeme, necháme vychladnout a pak opatrně vyklopíme. Hotového beránka pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.
Recept je do velké uzavíratelné beránkové formy.


 


RECEPTY

Vaječný koňak s pudinkem

Postup: Dáme vařit 1/2 litru vody a ve 1/4 litru rozmícháme vanilkové pudinky. Až voda... zobrazit recept

RECEPTY

Indická fazolová polévka

Postup: Cibuli, česnek, celer, zázvor oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno,... zobrazit recept

RECEPTY

Avokádová pomazánka

Postup: Zralé avokádo (pokud je avokádo tvrdé, necháme jej při pokojové teplotě dozrát... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená kapusta

Postup: Kapustu (je úplně jedno, jestli normální nebo kadeřavou - obyčejná je po... zobrazit recept

RECEPTY

Okurkový sirup

Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...